Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Profil Pangarang • Dadan Sutisna


FBS

Dadan Sutisna, lahir di Sumedang, 22 Pébruari 1978. Mimiti ngarang ti keur SMP kénéh, dimuat dina kalawarta Kudjang. Réréana mah nulis carpon, tapi kungsi deuih nulis novél, drama Sunda, feature jeung artikel, kungsi dimuat dina Manglé, Galura, Cupumanik, Pikiran Rakyat, Kompas, Republika, jsté.
Karanganana geus réa nu dilélér hadiah. Sababaraha kali meunang Hadiah Sastra LBSS, Hadiah D.K. Ardiwinata, Hadiah Jurnalistik Moh. Koerdi, Carpon Pinilih Majalah Manglé, jeung sawatara hadiah tina rupa-rupa pasanggiri. Taun 2002, 2004, jeung 2011 dilélér Hadiah Samsoedi ti Yayasan Kebudayaan Rancagé pikeun buku bacaan barudak Nu Ngageugeuh Legok Kiara (Djatnika, 2001), jeung Mistéri Haur Geulis (Kiblat, 2003), Rasiah Kodeu Binér (Kiblat, 2010). Ti taun 2002, aktif dina organisasi Paguyuban Panglawungan Sastra Sunda.
Taun 2008, Dadan milu jadi tim nu marajian gelarna Unicode Aksara Sunda, minangka tarékah pikeun maténkeun éksisténsi aksara Sunda di tingkat internasional, nepi ka aksara Sunda jadi salah sahiji aksara standar nu bisa dipaké dina komputer jeung dunya téknologi informasi.
Lian ti nulis karya sastra Sunda, Dadan gé nulis buku-buku komputer deuih. Nu geus medal di antarana 7 Langkah Mudah Menjadi Webmaster (Médiakita, Jakarta, 2007), Belajar Mudah Menggunakan Internét (Kiblat, 2007), Jurus Profesional Membangun Aplikasi Web (2010).

Fikmin Karya Dadan Sutisna (78 Naskah)


No Tanggal Judul Jml Koméntar Jml Kecap Petingan Jml Karakter
61. 12-02-2012 Opat Abad Ti Harita 25 89
Petingan
671
62. 11-02-2012 Hiji Rasiah 87 93
Petingan
730
63. 01-02-2012 Kasimpé Kafé 35 115
Petingan
822
64. 18-01-2012 Néang Kalangkang I 42 137
Petingan
1.025
65. 11-01-2012 Bewara 23 9 73
66. 07-12-2011 Bewara 60 20 133
67. 05-12-2011 Bewara 6 19 175
68. 10-11-2011 Poé Katilu 10 116 829
69. 21-10-2011 Lain Kaliki 60 78 557
70. 14-10-2011 Sabot Usik 11 184 1.370
71. 13-10-2011 Cai Mulang 33 191 1.444
72. 11-10-2011 Lain Uing 22 166 1.220
73. 10-10-2011 Congo Péstol 3 140 1.055
74. 02-10-2011 Kolam Renang 10 148 1.125
75. 01-10-2011 Jep 3 141 1.035
76. 29-09-2011 Palagan Spérma 3 106 881
77. 28-09-2011 Fikmin 15 66 512
78. 27-09-2011 Nu Keur Nganti 14 31 257