Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Profil Pangarang • Dadan Sutisna


FBS

Dadan Sutisna, lahir di Sumedang, 22 Pébruari 1978. Mimiti ngarang ti keur SMP kénéh, dimuat dina kalawarta Kudjang. Réréana mah nulis carpon, tapi kungsi deuih nulis novél, drama Sunda, feature jeung artikel, kungsi dimuat dina Manglé, Galura, Cupumanik, Pikiran Rakyat, Kompas, Republika, jsté.
Karanganana geus réa nu dilélér hadiah. Sababaraha kali meunang Hadiah Sastra LBSS, Hadiah D.K. Ardiwinata, Hadiah Jurnalistik Moh. Koerdi, Carpon Pinilih Majalah Manglé, jeung sawatara hadiah tina rupa-rupa pasanggiri. Taun 2002, 2004, jeung 2011 dilélér Hadiah Samsoedi ti Yayasan Kebudayaan Rancagé pikeun buku bacaan barudak Nu Ngageugeuh Legok Kiara (Djatnika, 2001), jeung Mistéri Haur Geulis (Kiblat, 2003), Rasiah Kodeu Binér (Kiblat, 2010). Ti taun 2002, aktif dina organisasi Paguyuban Panglawungan Sastra Sunda.
Taun 2008, Dadan milu jadi tim nu marajian gelarna Unicode Aksara Sunda, minangka tarékah pikeun maténkeun éksisténsi aksara Sunda di tingkat internasional, nepi ka aksara Sunda jadi salah sahiji aksara standar nu bisa dipaké dina komputer jeung dunya téknologi informasi.
Lian ti nulis karya sastra Sunda, Dadan gé nulis buku-buku komputer deuih. Nu geus medal di antarana 7 Langkah Mudah Menjadi Webmaster (Médiakita, Jakarta, 2007), Belajar Mudah Menggunakan Internét (Kiblat, 2007), Jurus Profesional Membangun Aplikasi Web (2010).

Fikmin Karya Dadan Sutisna (78 Naskah)


No Tanggal Judul Jml Koméntar Jml Kecap Petingan Jml Karakter
31. 30-07-2013 Di Pangepungan 0 155
Petingan
1.222
32. 28-07-2013 Lalakon Kiara Ranggah 0 144
Petingan
1.031
33. 27-07-2013 Di Tungtung Antayan 0 144
Petingan
1.029
34. 24-07-2013 Sérah 0 140 1.021
35. 22-07-2013 Dina Hiji Janari 0 149
Petingan
1.036
36. 25-04-2013 Lembur Cipeuting 0 149
Petingan
1.098
37. 21-04-2013 Di Hiji Kamar 0 149
Petingan
1.045
38. 18-04-2013 Jalan Tol 0 139
Petingan
1.034
39. 16-04-2013 Ukur Salambar 0 143
Petingan
1.048
40. 15-04-2013 Nu Tinggaleun 0 150
Petingan
1.078
41. 08-03-2013 Sabot Nungguan 0 138
Petingan
997
42. 07-03-2013 Kukuntitan 0 146
Petingan
996
43. 06-03-2013 Hiji Wanci Di Kahani 0 171
Petingan
1.180
44. 05-02-2013 Néang Caang 0 148
Petingan
1.084
45. 03-02-2013 Talatah 40 149
Petingan
1.100
46. 28-01-2013 Néang Tapak 57 149
Petingan
1.128
47. 25-12-2012 Pucuk Kalumpang 42 132
Petingan
1.027
48. 20-12-2012 Béak Déngkak 51 192 1.505
49. 02-05-2012 Wanci Haneut Moyan 31 134
Petingan
965
50. 02-05-2012 Anjing Jeung Kembang 23 147
Petingan
1.129
51. 26-04-2012 Sabot Reureuh 28 123 926
52. 24-04-2012 Taun Emas 16 125
Petingan
986
53. 24-04-2012 Saléngkah Deui 18 129
Petingan
968
54. 23-04-2012 Lampah Héker 63 144
Petingan
1.063
55. 22-04-2012 Poé Katujuh 17 105
Petingan
747
56. 22-04-2012 Reungit 38 103
Petingan
777
57. 12-04-2012 Pinalti 45 96
Petingan
704
58. 08-04-2012 Sanggeus Sasalaman 13 113
Petingan
902
59. 06-03-2012 Di Hiji Sampalan 19 97
Petingan
778
60. 20-02-2012 Basa Ema Milangkala 53 106 832