Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Budag-badug Ngabeledug

Kénging Eni Setiani
Dipidangkeun dina lapak 24 Juli 2015 08:49:04

Budag-badug, murang-maring, nu deukeut disigeung, nu jauh dipolototan. Kekerot, cumiduh kawas nu nyiram. "Sia téh rék neugtreug?" gogorowokan, luut-léét késang. "Awas siah!" hohoak, calawak badis naga. Daun cau ngadadak leumpeuh, daun awi ngarangrangan. Marurag reuwas kagebrag.

Nu gogorowokan terus dulak-delék ka angin, ka cai, ka jubleg, ka tolombong anu kosong, ka hayam nu keur nyileungleum, ka munding anu keur derum. "Bayar hutang!" nagih ka domba torék nu teu nganjuk, teu ngahutang. "Sia bobogohan deui, aing nyaho!" nunjuk rorék dapuran cau nu tara dicébor. "Kurang kumaha aing mahugi?" neuteuli ka cubluk mengpet. "Ngajedog!" ngaréngkas tukang cimol nu keur ngider nyiar kipayah.

Timburu ngahuru, geuleuh ceuceub ngawasa haténa. Seuneu amarah ngagolakeun dadana, naék kana uteukna, melendungkeun bedegulna. Beledug! Huluna bencar. Burakrakan, ngaburakeun hileud peuteuy jeung bilatung nangka. Nu lalajo birat, utah-uger.