Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Raja Kuya

Kénging Eni Setiani
Dipidangkeun dina lapak 22 Juli 2015 19:59:27

Geus heubeul, monyét teu tepung jeung kuya. Lain pundung pédah sok didelekaan waé ku kuya, tapi boga hanca gawé, nungguuan tangkal cau ti jantungan nepi ka marutriktrik bisi ku codot.
Kiwari cau geus katingali aya nu konéng, monyét inget ka batur ulinna. Terus turun ti leuweung, ngajugjug leuwi. Jog kabirit leuwi, sajongjonan mah monyét té kadon ngahuleng, ningali kuya badag keur moyankeun awakna. Laju nyampeurkeun. "Pangapunten, nun! Dupi batur ulin pun uing aya kitu?" ceuk monyét bari tungkul ajrih.
Ditanya haré-haré.
Teu sawatara lila, "Nyét, ieu kami mah di dieu!" kuya menyenghul ti tukangeun batu.
Terus monyét nyampeurkeun ka kuya, leumpangna mundur ku ajrih téa ka nu aya disangka raja kuya. Sanggeus padeukeut kuya ngajak ngala cau. Méméh indit, monyét panasaran ka nu keur moyan. "Sakadang kuya, ari itu raja nyanéh?" monyét nunjuk.
"His! Ari taeun téh. Éta mah bangsa manusa nu geus kolot!" témbal kuya bari ngahuit.
"Sugan téh raja nyanéh, pédah sarua mawa batok dina tonggong!" ceuk monyét bari ningali ka aki-aki anu bongkok.