Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Kembang Api

Kénging Yuyun Yulistiani
Dipidangkeun dina lapak 12 Juli 2015 20:36:48

Pérépét. Jelegur. Burinyay. Sora kembang api jeung mercon patémbalan. Lembur jadi haneuteun dina peuting lilikuran katompérnakeun. Biasana ukur peletak-peleték cécéngékan nu disareungeut barudak balik tarawéh. Bawana nu marudik tangtuna. Urang lembur mah moal kabareulieun. Mahal.

Barudak jigrah. Nu geus ngarampih, kalaluar deui lalajo nu babarasatan mapaésan langit lembur nu biasana simpé. Kitu deui Aép, meni titanggah-tanggah di buruan saungna.
"Ma, kadieu! Meni saé téh." Nyalukan emana.
"Asup, Sujang! Peuting." Nu dicalukan kalah nitah asup. Sup. Teu baha, najan haté kumejot hayang kénéh lalajo.
"Ma, pangmésérkeun kembang api. Nu sarébuan wé." ngarenghik. Emana teu némbalan, kalah malieus. Nyumputkeun panon beueusna.

Di luar, patingjelegur kénéh. Kalan-kalan. Saban jelegur, saban emana Aép ngaranjug. Ngaranjug nepika jero-jeroan haténa. Sora mercon jeung kembang api lir dinamit keur nugaran témbok panineungan nu ngahaja diwangun ku manéhna. Bapana Aép, salakina, nilar alatan pabrik kembang api tempatna buburuh di kota, kahuruan. Dua taun kalarung.