Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Teu Naék Kelas

Kénging Teh Zaneta Kurotuaeni
Dipidangkeun dina lapak 21 Juni 2015 05:34:17

"Beuh aing mah" sup Pa Iik guru kelas genep asup, geugeuraan diuk dina korsina. Pias.
"Aya naon Pa Iik?"
"Itu bu, Bapana si Masli ngamuk bari mawa pakarang."
Ber kaluar ti rohangan guru. Ih heueuh horéngan. Gancang disampeurkeun.
"Aya naon Pa?" Leuleuy.
"Mana ta guru kelas genep, dikadék ku aing geura!" Nu ambek ngulang-ngulang calukna.
"Aya naeun kitu Pa? Cing turunkeun éta caluk. Kula mah inggis jasa ngajeueungna."
"Aing mah teu ngeunah deuleu. Tadi si masli datang laju ceurik kokosoyan..."
"Enya, tapi aya naon kitu?"
"Dia taun kamari anak kula teu naék kelas. Laju maenya kiwari teu naék deui. Mana tah guruna. Dihabek ku aing mah."
"Sstt... sabar atu Pa... ceuk saha anak Bapa teu naék kelas deui?"
"Ceuk si Masli tadi bébéja."
"Oh kitu. Tos Pa, ayeuna mah Bapa mending balik deui."
"Teu hayang! Moal balik mun can panggih jeung guruna si Masli. Kunaeun anak kula teu ditaékeun?"
"Yeuh Pa reungeukeun... Si Masli tah kelas genep. Deuk naék ka kelas baraha, ja di SD mah ngeun sampé kelas genep. Mun hayang ka kelas tujuh, Bapa kudu daftar ka SMP. Anak Bapa geus lulus ti dieu mah."