Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Rékayasa Génétika

Kénging Ganjar Kurnia
Dipidangkeun dina lapak 14 Juni 2015 13:59:30

Méngbal mah teu kudu loba téori, maké jeung “catténatio” atawa total “football” sagala. Anu penting mah “sing loba ngasupkeun, tong kaasupan”. Carana ? nya kudu ku suku, da ari ku leungan mah “hand “ atuh. Éta deuih kadaharan, ayeuna mah maké jeung kudu ngitung “asupan” gizi deuih. Baheula mah saayana dina aseupan waé. Maké itungan gizi ogé, buktina bisa najong teu bisa lumpat, atawa sabalikna, bisa lumpat teu bisa najong. Kadaharan anu pang pentingna keur tukang méngbal mah cukup ku sampeu. Buktina, bagong ogé ku sampeu mah, lumpatna tarik atuh tétéjéhna taya lawannna, ceuk mama Sukatma nyarita daria pisan.
“Ari urang Thailand lumpatna tararik jeung gesit, naha éta ogé hasil tina dahar sampeu?” ceuk anu keur ngarariung. Ditanya kitu mama Sukatma rada kerung, tapi tuluy ngajawab :” Éta mah hasil tina rékayasa genétika. Kapan dina widang pertanian ogé, produksi Bangkok mah tara sikian, contona jambu Bangkok, samangka Bangkok jeung sajabana. Atuh dina ayana ogé siki, paling-paling leutik, siga durén Bangkok anu nya amis nya pelem téa”. “Maksad mama?” ceuk anu ngarariung pinuh kapanasaran. “Heueuh tukang méngbal ogé moal jauh ti kitu. Pangna lumpatna tararik jeung gesit téh, teu baroga siki sama sakali atawa sikina leutik siga kadu téa. Bisi teu percaya mah, cék waé ku sorangan. Para pamaén Thailand téh porosotkeun calanana, tuluyna mah kumaha maranéh waé………..”