Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalakon Soléh Jeung Si Ateu

Kénging Abahna Ji
Dipidangkeun dina lapak 24 Méi 2015 10:15:48

Soléh ngaranna. Hiji budak ngora nu taya bandingna. Pameunteuna kasép. Manéhna getol ibadah jeung handap asor. Kamari, hirupna diuji. Papacanganana teu pupuguh mutuskeun manéhna. Haténa kuciwa jeung guligah. Dahar teu mirasa, saréna teu tibra. Pikiranna kumalayang.

Peuting ieu. Manéhna mutuskeun hayang niiskeun pikiranna. Rérés solat Maghrib. Manéhna ngabiur maké motorna, muru ka dayeuhkeun. Saenggeus kukurilingan aya dua jamna. Jog di hiji taman kota nu matak pikabitaeun haténa. Motorna diparkirkeun, teu poho ngoncian sapuratina. Laju leumpang ka jero taman. Kaayaan sabudeureunana sepi. Jongjon diuk dina korsi taman. Torojol hiji tanteu geulis, nyampeurkeun.

"Cép, badé saréng... Ateu? Wios, teu kedah mayar!" Si Tanteu langsung ngagabrug manéhna.
"Ke... ke... ke... maksadna, badé naon?" Soléh sakuat tanaga ngaleupaskeun gabruganana.
"Ah... sok api-api, piraku teu apal? Hayuuu Cép, Ateu teu kiat!" mamaksa.
"Sumuhun... hayuuu naon?" Soléh gogodeg.
"Duh... nyaan meni polos! Badé diajarkeun ku Ateu?" ngiceupan.
"Aéh... hapunten geura mulih! Abdi hoyong nyalira!" Soléh nyéréngéh.