Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Wanoja Donto

Kénging Abahna Ji
Dipidangkeun dina lapak 19 Méi 2015 12:32:19

“Tah… dibéré injeum! Mun teu bisa mayar, pamajikan sia nu donto wayahna keur aing!” ngalungkeun duit sagepok ka hareupeun Adun.
“Duh, hatur nuhun sateuacana. Énjing tangtos diuihkeun!” Adun nyokot duit, laju amitan ka Juragan Wirasusésa.

Léos indit ninggalkeun imah sigrongna. Ngagidig muru ka jalan gedé. Ngajanteng sakedapan. Reg mobil sédan eureun hareupeunana. Clak Adun tumpak mobil taksi. Ngadius ka tempat karesepna. Satengah jam. Anjog. Sup ka jero kasino. Barang hol, Adun dibagéakeun ku hiji wanoja donto. Gep leungeun wanoja nyekel pageuh. Laju nungtun Adun ka méja judi, nu geus pinuh ku jalma nu sakaresep.

Peuting ngagayuh ka wanci janari. Adun nyéréngéh seuri di hareupeun méja. Jelema mimiti tinglaléos ninggalkeun manéhna. Tinggal hiji deui lawan manéhna.
“Kumaha yeuh, panungtungan! Masih wani?” tangtang lawanna.
“Sok… mimitian!”
Der, judi dimimitian deui. Tandonna sakabéh duit manggepok-gepok. Dadu dikoclok wanoja donto. Dumadakan. Dibuka lalaunan. Bréh. Pameunteu wanoja donto alum. Haténa ceurik. Nénjo Adun salakina, kapiuhan.