Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Satia Ngagaja Leuweung

Kénging Eni Setiani
Dipidangkeun dina lapak 16 Méi 2015 15:38:35

Peuting munggaran, sanggeus Purbararang ngajak paalus-alus tatanén. Purbasari ngahuleng di taman, dibaturan ku lutung nu satia.
"Tung! Tanah nu rentul ku batu mah moal gé alus lamun dipelakan téh!" ceuk Purbasari.
"Sing percanten, hirup téh pasti sareng huripna. Geura kulem wé, Geulis!" walon lutung nu taya lian ti Guruminda.
Sanggeus Purbasari ngaléos ka kaputrén, Guruminda menekung.
"Anaking, Guruminda! Sing percaya ka diri. Hidep pasti bisa ngungkulanana!" ceuk sora tan katingal.
"Hatur nuhun, Ambu!" Guruminda ngawalon anjrih.
Ti harita, teuing sabaraha ratus rébu taun, di hiji leuweung, kapireng belentrangna partil kana batu jeung ragaji mesin nu nuar kai. Keur jarongjon, jleg! Hiji jirim aki-aki nu mawa éndong jeung sumpit.
"Héy, Ki silah! Ulah wani-wani ngaruksak ieu leuweung! Daék jaradi lutung?" carék aki-aki.
Nu keur ngala batu, buriak kabur. Aki-aki nu katelah Aki Panyumpit, ngahéhéh ningalikeun jalma nu sarakah ngabalecir.