Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Teu Tanggung-jawab

Kénging Abahna Ji
Dipidangkeun dina lapak 15 Méi 2015 10:38:07

Éstu téh kabogoh kuring. Bobogohan jeung manéhna méh nincak tujuh taun. Masih inget jangji manéhna, basa rérés ngahiji.
“Geulis… pupujaning ati! Sanajan raga urang paanggang, ulah hariwang... Aa baris satia!”

Saprak manéhna sakola ka luar nagri. Sapuluh taun campleng teu bisa komunikasi. Kalan-kalan rasa sono remen ngélékéték haté. Kungsi sabulan saenggeus manéhna lunta. Kuring ngahaja datang ka imahna. Orokaya, kolotna teu maliré jeung teu surti. Waktu kuring ménta nomer telepunna, kolotna teu daékkeun méré. Haté ceurik balilihan. Mun seug Éstu apal eusi haté kuring. Meureun bisa ngupahan. Dumadakan. Haté medenghel. Teu pupuguh malik cua.
"Teungteuingeun! Kunaon teu ti anggalna, Akang ngabéjaan?" ngagerentes bari ngusapan beuteung.

Nyérélékna waktu teu karasa. Panto haté nutup, hésé dibukakeun. Sanajan loba lalaki nu nyobaan nalukkeun haté. Kuring nampik sapajodogan. Kulawarga teu narima nepi ka ngusir ti imah. Alhamdulillah. Ayeuna Si Jalu geus kelas dua ÉSDÉ. Pameunteuna kasép ngalenggereng konéng. Nyeplés Éstu, bapana nu teu tanggung-jawab.