Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Polontong

Kénging Abahna Ji
Dipidangkeun dina lapak 14 Méi 2015 08:36:46

Tilu puluh taun hirup ngabégal. Rawing remen kaluar-asup pangbérokan. Sipir panjara jeung narapidana padaapal, mun manéhna asup ka ÉLPÉ. Kabéhanana tara daékkeun ngaganggu. Nénjo dedegan Rawing nu jangkung badag, loba nu sarieuneun.

Peuting meujeuhna jempling. Di jero pangbérokan. Réngsé solat tahajud, jongjon wiridan. Rawing nu karék asup ÉLPÉ. Disampeurkeun ku hiji sipir anyar. Barang geus aya hareupeun panto rohangan. Gantawang sipir téh nyarékan.
“Kéhéd... lin geura héés! Geus peuting siah! Silaing ngalanggar paraturan ÉLPÉ!” ceuk sipir bari nakolan panto jaruji beusi. Ngadéngé sora gandéng. Babaturan Rawing nguniang hudang.
“Aya naon euy? Kotka riweuh!” témbal babaturan Rawing, laju gigisik panon.
“Éta, batur sia… teu maliré pisan ka aing!” cetrék, sipir mukakeun panto.
“Oh… mangga, abdi teu ngiringan!” babaturan Rawing ngagoléhé deui, dina samak salambar.

Teu kungsi lila. Sebrut sipir narajang ka Rawing, nu husu wiridan. Sukuna najong, pas pisan pundukna Rawing.
“Ajaaaw, ampuuun Gusti…!” sipir ngagoak. Horéng, sukuna ngadon najong témbok.