Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tonggérét Jadi Jéger

Kénging Andriekw
Dipidangkeun dina lapak 13 Méi 2015 19:31:58

Pucuk eurih kageuing ku sora tonggérét nu réang mapag jaman. Teu talangké langsung tanggah muru datangna sora. Hanjakal geuning nu ditéang téh bangun nyamuni embung kapanggih. Sanggeus lila tungguh-tanggah eurih tungkul ngareureuhkeun beuheung nu cangkeul. Sanggeus karasa jagjag, ngajaran tanggah deui néangan tonggérét nu geus jadi sobat dalit ti jaman tikotok dilebuan. “Dimana atuh salira téh?, meuni ngahaja nyieun kapanasaran ka étéh” eurih rada narikan gorowokna. Tapi keukeuh euweuh nu ngajawab. Sora tonggérét nu beuki réang nambih kapicangcam.
Eurih nékad hayang nyacapkeun kapanasaran jeung namplokkeun kasono, udar beubeur jujukutan. Belesat muru sora nu keur réang ayeuh-ayeuhan. Sakilat nepi dina dahan pangluhurna. Gura-giru muru sora, tapi lebeng tonggérét teu kapanggih. Eurih ngahuleng. Bréh geuning tonggérét geus minda rupa. Pangawakan buleud sagedé baskom bari disada teu eureun-eureun. Lalaunan dideukeutan, ”Manéh gering naon jadi badag teu mangrupa kieu?” nu ditanya ngahéphép teu wani engab, ngan beungeutna cumalimba. Kaciri tato dina awakna, T.O.A.