Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ilang Tanpa Krana

Kénging Abahna Ji
Dipidangkeun dina lapak 11 Méi 2015 13:04:58

Wanci carancang tihang. Kaayaan jalan lénglang. Katempo hiji ibu tengah tuwuh, ngajanteng megat angkot di sisi jalan. Aya satengah jamna, Si Ibu nangtung. Kuring nu kabeneran keur ngumbah motor, gura-giru nyampeurkeun manéhna.
“Ibu badé angkat ka mana?” cekéng nanya.
“Éééh, badé ka dayeuh… kasép!” témbalna.
“Ayeuna mah angkot téh, tara ngalangkung ka jalan ieu! Upami kersa sareng abdi wéh, angkatna!” kuring nawaran.
“Oooh, paingan! Mangga… hatur nuhun sateuacana.”

Kuring nitah Si Ibu nungguan dina korsi, nu aya di tepas imah. Saenggeus manéhna diuk. Kuring geuwat asup ka jero imah, niat rék mandi. Rérés mandi. Rap pakéan kantor dipaké. Saenggeus rapih jeung sareungit. Gura-giru muru ka tepas imah. Saméméhna, teu poho mareuman listrik jeung ngoncian imah, sapuratina.
Anjog ka tepas imah. Kuring garo-garo teu ateul. Horéng, Si Ibu euweuh diuk dina korsi. Luak-lieuk. Mata simeuteun. Dumadakan. Jajantung ratug tutunggulan. Nénjo motor Si Kukut, nu tadi anyar dikumbah. Geus ngiles ti tempatna.