Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalakon Jalmi Jegud

Kénging Abahna Ji
Dipidangkeun dina lapak 29 April 2015 16:12:45

Pa Kaya jelema jegud. Imahna agréng jeung raresik. Ceu Bohay ngaran pamajikanana. Pameunteuna geulis, awakna bahénol. Adun tatanggana, ngarey. Mun teu inget kana wiwitan. Kalan-kalan Adun hayangeun ngagoda Ceu Bohay, nu resep ngador ka dayeuh.

Pabeubeurang meujeuhna morérét. Adun aya perelu ka Ceu Bohay. Anjog ka hareupeun imahna. Katénjo pantona molongo. Teg haté Adun ngarasa teu genah. Ningali Ceu Bohay uplek ngobrol. Kagok asong. Adun ngajanteng ngadédéngékeun.

"Pah... kumaha janten pamingpin téh?"
"Kumaha kitu?"
"Teu leres! Kedahna tiasa ngaping, sangkan abdi bumetah di rorompok!"
"Aing geus baleg!"
"Émut Pah... sanaos bumi urang agréng, perhiasan reunceum, artos aya di unggal bank. Tapi manah abdi ngajerit."
"Maksudna, kumaha?" mureleng.
"Papah gagal janten pamingpin! Teu nyaah, tara merhatoskeun kabutuhan rohani abdi?"
"Teu ngarti, siaaah!" hapuk neunggeul. Ceu Bohay ngajerit maratan langit, ngocéak maratan jagat. Cong nyembah ampun-ampunan.
"Matak gé koplok... ulah épésméér! Turut kahayang aing!" Pa Kaya najong pamajikanna.

"Punteeen!" ceuk Adun ngagareuwahkeun.