Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Si Tukang Batu Galunggung

Kénging Bune Upik
Dipidangkeun dina lapak 17 April 2015 15:57:46

Guntara ukur tukang meulahan batu Galunggung. Nasibna teu sakasép beungeutna. Anéhna, Komala putra Gan Kuwu kacida kabungbulenganana. Unggal poé Komala ngadaweung handapeun kiara, sisi walungan ngamandoran Guntara. Sirop, roti jeung ududeun, tara suwung. Ih, mun uing mah asa moal daék da kitu peta. Guntara Si Bau Késang, Si Kulit Hideung. Boro-boro hayang nganteuran dahareun, sakalieun nganjuk loték gé tara hayang méré. Sebel, bonganna.

Nu ka cai geus salin ganti, ieu can parat kénéh ngumbah katél, méhong. “Dieu ku uing,” Guntara teu loba carita, mékprék bata laju ngagesruk, moal kungsi lima menit, birit katél jadi geulis. “Nuhun,” cekéng. “Nuhun wungkul?” Guntara néwak pigeulang. “Haling ah, bisi aya nu nyarékan kéh,” ngépéskeun. “Saha?” cenah. “Jiah, api-api. Tuh, nu geulis!” Guntara nyéréngéh. Ih, geuning ganteng. Guntara neuteup. Ih, naha ieu hate paksérédét? “Nyai loték juték, daék jadi jikan uing?” Duh, pipi ngelir kasumba, éra. “Répéh, hartina daék,” cenah.

Layung luhureun Galunggung, ngadadak hibar.