Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Incuing

Kénging Andriekw
Dipidangkeun dina lapak 31 Maret 2015 01:08:28

Incuing jejeritan ngabéjaan dunya, panon molotot dadana rénghap ranjug. Karasa aya nu nyelek kana mamarasna. Sabab kabéh nu aya di sabudereunna haré-haré api lain. “Maranéh kunaon bet caricing waé, buru tatan-tatan bisi kaburu disampeur ku malakal maut.” Euweuh nu némbalan, incuing ngaheruk sorangan. Ngararasakeun kakeueung nu beuki lila karasa ningker haté ngurud kawani.

Dadak sakala langit angkeub angin nyéor, teu lila kaayaan poék awor ku sora angin. Cihujan pabalap-balap maseuhan lemah cai. Incuing mucicid di juru, prustasi. Dor dari gelap patémbalan dibaturan burinyay kahariwang. Nguwak-ngawik méga bari teu puguh alesan.

Incuing geus peunggas harepan sabab euweuh nu ngajénan, rék luluasan wé ngadon ngapung nepungan béntar. Karék ge rék indit, kadéngé aya nu nyalukan, “Kadieu jungjunan, ulah nékad aral subaha. Dunya téh éndah.” Incuing curinghak, bedo ngapungna. Tuluy méngkol muru sora. Kaciri aya eunteung ngagolér handapeun tangkal. “Manéh saha bet nyalukan uing?” Incuing nanya panasaran. Eunteung ngajawab, “Uing, Incuing.”