Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nangkeup Béntang

Kénging Andriekw
Dipidangkeun dina lapak 30 Maret 2015 00:16:39

Keur anteng neuteup béntang nu patingkariceup ngaheurap kanyaah, karasa anjeun nyampeurkeun. Teu loba kecap nu dibudalkeun, teu aya sora nu ngawakilan. Ukur rénghap peuting jeung imut gaang nu satia ngajaga peuting. Peuting ngagayuh ka janari, urang anteng pagéyé-géyé. Tanggah paduduaan milang béntang nu teu galideur ngajaga jaman. Béntang lalaunan nyurup, nyanghareup ka urang duaan. Nyolongkrong bari uluk salam, “Wilujeng wayah kieu jungjunan” Uing jeung anjeun rungah-ringeuh teu rumasa, sanajan ari leungeunna mah ditampa sasalaman. Karasa haneut jeung geugeut teu kawas tiisna peuting.

Teu loba carita, tiluan dadak sakala uplek ngobrol ngalér-ngidul. Ngadadarkeun pangalaman baheula. Silih toél jeung gogonjakan. Anjeun gé meuni ungkel-ungkelan gumujeng basa béntang ngabojég. Cirambay bagja leupas tina sagala bangbaluh sanajan ukur di batas ku peuting. “Tang, ieu mah ukur ngémutan. Sakedap deui sréngéngé bakal ngaganti purnama, rék balik moal?” Uing ngingetan. Béntang ngagelenyu tuluy unggeuk bari ngaléng salira. Amitan babarengan, ninggalkeun uing nu nanangkeup harepan.