Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Goréng Sangka

Kénging Bune Upik
Dipidangkeun dina lapak 18 Maret 2015 16:09:25

Rani ngahuleng. Unggal paséa jeung Joni, pasti nu jadi cukang lantaranana téh pasualan nu sarua. “Asa naon teuing parawan!” Upama geus nyabit ka lebah dinya, biasana Rani jempé. Laju nginghak, ngeukeuweuk haténa nu gudawang.

Kawin ka Joni dina kaayaan randa béngsrat, meunangkeun bujang jekékan. Ngambah sagara rumahtangga kalayan mulus rahayu, nepi ka reuay anak, reuay incu. Tapi Joni bangun nu nyidem angen-angen. Sabuat wanoh jeung Elia, parawan kolot tatangga anyar, Joni robah pangadatan.

“El mah resep da ka Om Jon. Duh, angkeutna Elvis Presley. Bodina Superman banget. Bangun haneut mun diakeup,” teu kireum-kireum. Joni asa kapuji, kumasép. Rani seuri maksakeun.

“El, réncangan Om Jon sawengi, teu kedah geruh. Ieu dua yuta kanggo jajan,” Rani meredih. Elia giak, Joni atoh. Sapuk, di kamar hareup. Rani nungguan di patengahan, gulinggasahan. Demi bakti ka salaki, neger-neger karep.

Tilu jam. Elia kaluar maké kimono. Ceurik mulangkeun duit. Dituturkeun ku Joni, make kamprét ngekeuweuk tasbé.