Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Si Beungeut Bodas

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 17 Maret 2015 14:51:39

Ti barang salakina maot, beungeutna mimiti pias. Isukna tambah konéas, bangun teu laas kareuwas. Lila-lila camakplak nyacas. "Enya, jadi bodas. Kawas bulan dibulen kapas," omong nu kungsi ngalongok.

Cék badégana, paripolahna jadi robah. Meusmeus ngagerem lir manggih kakeuheul nu pohara. Sakapeung nyakaran panto. Puncakna dina hiji peuting, basa Nyi Élis rék panganténan. Si Beungeut Bodas nyéréngéh di kamar urut maruna. Biwirna burahay. Ari gigireunana, Nyi Élis geus guyang getih. Beuheungna gudawang tapak ngerekeb.

Manéhna dicerek. Tuduhan geus puguh, maténi ku cara primitif. Di pangadilan manéhna méré alibi: "Kuring teu rumasa maéhan. Dina awak kuring nyirekem lodaya putih, tuluy ngajleng muru beuheung Nyi Élis. Melesat kawas nyawa lésot tina kurungan. Éta lodaya rék males pati. Lain kuring." Taya nu percaya, hakim gé tibang nyéréngéh.

"Ulah salempang," cék kuring ti jero awakna. "Omongan manéh bieu, engké peuting ku aing urang buktikeun. Rék saha heula? Hakim, jaksa, atawa itu nu nyeungseurikeun?"