Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Bandéra

Kénging Yuyun Yulistiani
Dipidangkeun dina lapak 16 Maret 2015 11:17:14

Pa Kuwu bendu. Téténjrag. Meunang béja ti warga, geus sabulan bandéra teu ngélébét di buruan balé désa. Jeung enyana, ukur aya tihang awi semu déngdék.
"Kumaha mun disangka rék misahkeun diri?" Ngagebrag méja. Kabéh pagawé tingrarénjag.
"Saha nu sok masangkeun?" Rampak nunjuk Mang Upas nu caméot di juru. Nu ditunjuk murungkut.
"Kunaon teu ditaékkeun?" Raray Pa Kuwu nambaga. Ngadarégdég, Mang Upas ngaluarkeun bandéra tina lomari.
"Saleresna tos sataun teu ditaékkeun..." Bari ngabébérkeun bandéra. Karancang unggal juruna. Lagedu, caretian. Ukuranana ngurangan, da soéh tungtungna, digunting, diratakeun deui. Uyuhan, bandéra titinggal Kuwu Hurmat jenatna. Geus sabaraha kali ganti kuwu, ganti parabot, wangunan jeung pager balé désa, ari bandéra teu kungsi salin. Euweuh nu pirajeunan mikiran. Padahal tibang tetoron.
"Lain ngomong, ganti kituh..." Soanten Pa Kuwu ngaleuleuyan.
"Atos..." Mang Upas. Teu kebat.
"Ulis, siapkeun rapat pembentukan tim pengadaan bandéra! Anggarkeun heula jang biaya rapat jeung uang sakuna, urjen yeuh!"