Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Si Keling

Kénging R Iman
Dipidangkeun dina lapak 28 Fébruari 2015 21:31:08

Beungeutna euceuy. Kapanasan sapopoé. Nyunyurung roda. Néangan runtah palastik, nu sakirana bisa dijual. Geus teu ieuh nyeri haté, pada nyebut budak hideung, atawa si keling. Kitu jeung kitu wé gawéna. Keur nyambung hirupna. Nu pahatu lalis. Rebun-rebun geus miang. Mangsa barudak ngabring sarakola. Manéhna ukur bisa neuteup. Badis ucing nu nénjo manusa nu keur nambulan lauk hayam. Kabita ku mangsa nu pinuh ku kanyaah kolot. Tapi buru-buru éta rasa dipiceun. Bisi kalah nambah ngarasula. Da beuteung mah teu seubeuh ku lamunan. Magrib karék mulang.

Panonpoé geus satangtung. Ciibun nungtut taruus. Jalma geus riweuh ku haliyah dunyana séwang-séwangan. Pon kitu deui Mang Mémén. Nu keur segut manggulan paré ladang dibuatna poé kamari. Dibantuan pamajikan jeung anakna. Dina balé-balé, beungeutna marahmay. Komo basa pamajikanana nyodorkeun cikopi jeung kulub suuk. “Nuhun, Nyi!” pokna bari nyeungeut ududna. “Alhamdulillah, boga dunungan téh bageur, Kang!”
“Heueuh... cuang dungakeun wé, Juragan Keling téh sing istiqomah, Nyi!”