Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Kapanggih Di Pakidulan

Kénging Yuyun Yulistiani
Dipidangkeun dina lapak 25 Fébruari 2015 20:22:53

Dijurung tagiwur jeung panasaran alatan ngadéngé béja ti sobatna nu ngaku sababaraha kali nempo Ijun, anakna nu keur masantrén di kulon aya di Pakidulan, Mang Iding gilig rék ngabuktikeun sorangan. Bi Amah, pamajikanana teu dibéjaan. Bisi mengi-na kanceuh.

Porosot, bacan kameumeutna. Kapaksa dimurah-maréh, jang ongkos. Dianteur sobatna téa, biur, kana élep, ngidul. Disambung ojég, anjog ka hiji patempatan. Imah panggung, sisi leuweung. Cenah imahna Bah Mongkléng.

Bener. Nyampak Ijun, jeung sababaraha pamuda sapantarna, anteng tingkarunyem, siga keur wiridan bari nyanghareupan parukuyan. Mulek, bau menyan. Mang Iding ngudupruk, cangcaya kana tetempoanana. "Istighfar, Ijun! Taun-taun dipasantrénkeun téh ngarah jadi ajengan. Lain kieu. Hayu mulang!" Nyarita ku sésa tanagana. Ijun mugen. "Hapunten, Pa. Abdi moal mulang salagi tacan hatam! Bongan ayat mah teu teurak dianggo meruhkeun nu ngagalaksak, kedah ku ieu!" Témbal Ijun. Leungeunna ranggém. Kénca nyekel bubuhayaan, katuhu nyekel paseuk. Katara pigeulangna tatoan. Gambar cakcak.