Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Perangna Pangagung

Kénging Wangsa Susena
Dipidangkeun dina lapak 17 Fébruari 2015 12:33:25

Jagat ngadadak igeung, manuk sit uncuing jeung koréak ngelak disarada. Langit lénglang jadi ceudeum. Kaayaan beuki geueuman, poék mongkléng. Lir méré totondén bakal aya hiji kajadian. Dua kubu adu harepan. Samakta ku pakarang séwang-séwangan.

Lir perang Pandawa jeung Kurawa, nalika perang Barata Yuda. Parebut kakawasaan akibat pangaruh nafsu karep Sangkuni ka jiwa Déstrayatya.

Karman curinghak. Bungah bungangang ajrag-ajragagan. Kitu kénéh, para pangagung lembur séjénna nu ngadukung milu aub salukuran. Sab naon nu dituduhkeun ka Karman henteu bukti. Yakin dirina bakal diistrénan. Sidang di Paséban Kalurahan bubar. Karmad nu ngajukeun kasus dicacampah, dihina luar ti misti, sagala tuduhan malik ka dirina.

"Geuwat istrénan! tong nungguan waktu lila." Haréwos karep Sangkuni ka jiwa Kartawi. Kartawi ngajangjawing. Awak begang. Salaku kokolot lembur bingung teu manggih tungtung, heurin ku léngkah, heurin ku létah. Di luar Rahayat ngajerit maralatan langit ngocéak maratan jagat. Nagri banjir ku cipanon kasedih.