Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalampahan

Kénging Wangsa Susena
Dipidangkeun dina lapak 10 Fébruari 2015 12:48:39

Béak beurang, béak peuting, taya waktu kalarung, batu ali nu jadi bahan obrolan. Batu diilo, ditimbang-timbang, ditatap diusap. Kitu gawéna Karman.

Rebun-rebun tamu ngabrul. Kinyang, Badar Lumut, Virus, Zamrud, Biduri, Bacan, Kalimaya. Kabéh séép kajual. Tinggal hiji batu nu ngagolétak luhur meja.

"Majar ngancik Éyang Arjuna, tapi meni euweuh guam, saurang gé taya nu noél, komo nawar." Gerendengna Karman. Kituna téh lung! batu dialungkeun, ngan teu kebat. Pung! batu ngapung. Lir boga kakuatan. Muter ngurilingan sirah Karman. Karman ngoréjat satengah luncat.

Lir Arjuna Sastrabahu tiwikrama. Pudegdeg! batu ngabadagan. Lalangit para tobros. Imah ting derekdek kasungkur. Kenténg morolok. Imah heurin. Karman teu walakaya. Batu nalikung. Karman humaregung.

"Sateuas-teuasna Kaula yeuh Manusa! masih aya harga jeung gunana. Tapi, mun seug teuas ninggang aya di andika, pasti mawa kahinaan ti sasama." Ceuk batu nu dikersakeun bisa nyarita.