Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Keuna Ku Owah Gingsir

Kénging Wangsa Susena
Dipidangkeun dina lapak 08 Fébruari 2015 15:22:12

"Mun kahontal, akang hayang teuing ngajul bulan jeung béntangna." Ceuk Karta. "Kanggé naon Kang bulan jeung béntang?" Tanya Titin. "Kanggé saha deui atuh, nya kanggé Nyai." "Ah! abdi teu peryogi bulan komo béntang, panyuhun abdi asal akang satia satuhu, leres-leres ngabuktoskeun naon nu janten jangji Akang, teu aya panyuhun nu lian Kang." Bulan sapasi ngintip na sela méga. Semu surti ka nu keur maheutkeun dua ati seja ngahiji nepi ka laki rabi.

Sataun ti saprak maheutkeun jangji pasini, Karta jeung Titin téh teu wudu ngahiji ngalaki rabi. Bener, yén manusa teu netep di hiji martabat, samenit ganti sajam robah, keuna ku owah gingsir. "Tuh ajul bulan! sakalian ala jeung béntangna," Ceuk Titin bari teu méré semu. "Mun bisa panon poé ogé ala, omat tong waka mulang mun can kaala kabéh." Karta teu ngajawab, ambekanana ngahégak, awakna beuki béak, béak ku kahayang Titin nu tetep jadi pamajikan nu dipikacintana.