Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tumbal Harta

Kénging Wangsa Susena
Dipidangkeun dina lapak 06 Fébruari 2015 09:59:19

Geus aya kana opat bulanna Mang Juha suwung ti lembur, lunta duka kamana da teu bébéja-bébéja acan ka pamajikanana.

"Kamana baé ari akang téh?," Tanya pamajikanana, "Meni indit tanpa permisi." Ditanya kitu Mang Juha teu ngajawab, lung! baé manéhna ngalungkeun bungkusan, "Tah tarima!, bayaran kabéh hutang, Kami bosen hirup sangsara" Pokna.

Ti harita, béja pabéja-béja, lembur ibur ku kaayaan Mang Juha nu ngadadak beunghar. Ngan kabeungharanana mawa kaanéhan, sabab unggal ganti taun anakna nu opat cul-cel maot hiji-hiji, panungtungan pamajikanana maot teu pupuguh. Ku kajadian éta, kabéh dulur jeung tatanggana ngajauhan, hirupna ripuh sosoranganan najan harta banda loba teu kabilang.

Saprak sataun satutasna ditinggal maot ku pamajikanana. Awakna begang tinggal tulang, hirup teu neut paéh teu hos, gawé ukur ngagolér teu walakaya dina luhur dipan, "Geus waktuna Juha manéh mulang, Nyi Ratu nugaskeun kami pikeun mawa manéh,." Ceuk hiji sora nu ngabedega, teuing ti mana datangna.