Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Meuntas

Kénging Andriekw
Dipidangkeun dina lapak 06 Fébruari 2015 00:52:19

Peuting geus nepi ka isuk, ngoléséd ngaliwatan angka dualas. Teu nolih deui katukang, ngungkug wé bari nanggung kahariwang. Siga nu embung nempo saetik-eutik acan, padahal jero dada guligah. Nahan rasa ngabendung nu nyalangkrung geus teu kuat hayang bedah. Lain embung ngabanjirkeun cimata, ngan inget kana purwadaksina. Inget kana papagah apa jeung ema, “Ngéwa ari hirup loba cimata téh.”
Nu dikantun bati hareneg teu puguh rasa, asa diheulang sanajan geus tatan-tatan. Asa cikénéh babarengan ngabungbang bagja, niti hirup mapay pangharepan. Geuning ukur pupulasan, kapegat ku jarum jam nu meuntas bari teu boga ras rasan. Ninggalkeun bari basajan, nyésakeun carita nu kaciri saliwatan. Teu lila tuluy leungit di hakan mongkléngna leuweung gerot kahirupan.
Nu ngungkug rada ngarandeg da karasa suku téh geus lila ngaléngkah. Lalaunan ngalieuk kana panineungan. Hayang nempo keur pamungkas saencan ngilang ngalebur jaman. Gebeg téh, nu ditinggalkeun atra ngabedega. Ngaranggeuy leungeun pinuh ku du’a, nganteur sangkan meunang surga.