Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Saméméh Adan

Kénging R Iman
Dipidangkeun dina lapak 24 Januari 2015 23:00:33

Teu réa nu dipicatur. Ukur nganuhunkeun. Pédah geus diinjeuman pacul. Mang Hasan pamitan, rurusuhan. Rarayna semu alum. Kardi teu loba tatanya. Nyangunjar deui. Ngareureuhkeun kacapé. Pikiranana kumalayang. Inget kana paménta pamajikanana; hayang gamis. Sedeng ari dagang poé tadi teu mucekil. Céndol teu payu. Pan hujan ti isuk kénéh. “Hampura, Nyi...” ngagerendeng. Girimis mirig mulangna beurang. Wanci rék baganti. Barudak réang keur pupujian di masigit. Matuh saméméh adan magrib. “Si Sujang geus ka masigit, Nyi?” nanya pamajikanana. “Atos, Kang! Geura ka cai atuh... tos badé magrib!” ceuk sora ti jero kamer.

Réngsé beberesih, Kardi saged rék ka masigit. Sora adan geus nyalukan. Tangara dunya nu tacan sirna. Awak Kardi lilinieun. Suku asa teu napak. Sajongjongan colohok. Sanggeus ngabandungan dongéng pamajikanana. Yén Mang Hasan geus taya di kieuna. Tadi jam 11 pabeubeurang. Alatan ragrag tina kalapa. Asar gé réngsé dipulasara. Rét Kardi kana pacul. Nu ngajentul gigireun tanggungan céndol hareupeun imah.