Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Jempol Pétot

Kénging Bune Upik
Dipidangkeun dina lapak 15 Januari 2015 21:41:13

Nyah beunta, poék mongkléng buta rata. ‘Na da tadi mah keur balakécrakan jeung barudak, botram di saung sawah anyar. Ngaliwet, beuleum peda beureum, peuteuy jeung sambel ledok, ditumpangan goréng tahu. Ngalimed hésé eureun. Liwet satengah kastrol méh ku sorangan. Beuteung bungkiang, eureun sotéh bané wé kabuhulan, laju kapiuhan.

Juringkang-juringkang teu kanyahoan, dua jirim uluk salam. Sapok-pokeun némbalan, teu daék pok. Nalék rupa-rupa hal, ieu biwir nu biasa capétang téh ngadadak asa dirapet, kemba. Naha? Imeut nalék sagala, taya nu diliwat. Nepi ka jempol nu pétot ogé ditatanyakeun. “Sekar binti Sukur, cing tétélakeun kunaon pangna jempol anjeun tangka pétot? Dipaké ngitung tasbéh? Dzikir?” Duh, balaka waé kitu? Uleng, mikir néangan alesan. “Ieu Nun…pétot téh balas hayoh mencetan hapé,” Sakadang Jempol miheulaan némbalan. “Ngaji? Da’wah?” ceuk nu nanya. “Sanés Nun, dianggé SMSan, BBMan, Pesbukan, Twitteran…,” jempol mertélakeun. Nu duaan gogodeg, ninggalkeun.

Sorangan, nyorangan. Neueulkeun jajantung ‘na taneuh beureum. Poék, mongkléng. Keueung!