Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Jampé Ema

Kénging Bune Upik
Dipidangkeun dina lapak 13 Januari 2015 09:58:58

Ngumpul di bumi Ema, bari ngalongok orok Rina. Ti barang jol nepi ka wanci asar, teu karasa, uplek ngobrol bawaning ku sono.
“Teteh mah mani hésé hayang langsing téh, geus ditarékahan kukumaha ogé angger we timbangan téh teu daék orot,” cekéng.
“Tara sukuran, eta kurang kumaha? Pan geus langsing munding, lengkéh légé,” ceuk Ambu orok.
“Aya resép jétu hayang langsing mah, murah meriah,” ceuk adi nu nomer dua.
“Naon cing, Tétéh béjaan,” giak nanyakeun.
“Si Aa sina nyandung, dijamin langsing olangan, teu kudu diet mahal-mahal, kari daékna ngabatin,” témbalna bari nyeukeukeuk.

Mangsa ngamandian orok, saréréa ngariung Ema. Ningalikeun bari diajar, bisi téréh incuan.
“Bismillah, piceun geuleuh keumeuhna, nu ririwit berewitna palidkeun, datangkeun nu donto, nu montok, nu hideng, nu anteng, nu ngajurung, nu ngajungjung, datangkeun,” Ema mapatkeun jampé pangdunga.
“Ma, ari abdi dijampéan kitu kapungkur?” cekéng.
“Atuh puguh wé,” walonna.
“Ooohh paingan……” saréréa rampak sekar.