Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Usaha Ladang Léwéh

Kénging Rinto Variasirias
Dipidangkeun dina lapak 09 Januari 2015 16:07:34

“Lakadalah… Aya bebenyit léwéh. Piduiteun yeuh!” Gerentes tukang balon. Melong budak nu ngarenyéng ka indungna. Hayang balon.
“Teu aya angsulan téh!” Tukang balon ngasongkeun deui duit ti si ibu. Indung budak nu ceurik. Siga nu ngahaja ngaluarkeun duit nu panggedéna.“Tuh, teu aya angsulan nya!” Si ibu muncereng ka budakna. Budak kalah merewéng dék léwéh. Tukang balon nyéréngéh atoh. “Wios ku abdi urang lironkeun heula ka dinya!” Geuwat nyangcang daganganana kana pager. Buru-buru, da sieun si ibu teu tulus meuli balona.
Karék gé indit sababarah léngkah. “ Mang itu baloon…!!” Si ibu ngajéréwét tukangeun. Tukang balon malik. Gebeg! Balon nu ti tadi teterejel dina pager. Lepas! Sponge bob, Patrik, Spiderman jeung balad-baladna saleuseurian. Ngapung bari ngadadahan tukang balon. Tukang balon ngajanteng hareugeu’eun. Tanggah neuteup daganganana nu beuki luhur. Tikorona peupeureudeuyan nahan siki panonna nu ngajak léwéh.