Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalajo Nu Suting

Kénging Yuyun Yulistiani
Dipidangkeun dina lapak 08 Januari 2015 14:23:34

Gerung. Sora motor digas na tanjakan. Ngadeukeutan. Pucunghul. Reg, di buruan tatangga. Kabéh pating-raringeuh, nempo nu tarurun tina motor. Awéwé jeung lalaki. Tuluy leuleumpangan, alak-ilik ka sabudeureun, matak curiga. Rob, pada ngaronom, ku tatangga.

Nu awéwé terus diuk na korsi taman hareupeun imah Tua kampung. Teu ménta idin heula, culangung. Nu lalaki ogé sarua, baragagah-bérégégéh teu matut. Lain sampurasun, kalah haben motoan si awéwé nu siga siwah gogorowokan, cicirihilan sorangan. Gumeulis. Teu boga kaéra sakitu pada ngalalajoan. Cenah nu kitu téh suting. Paduli lah!

Seubeuheun siwahna sigana Si Awéwé téh, da tuluy ngajak balik. Teu aramitan heula, jol tinglaléos wé. Nyaan. Nganggap sepi tah manusa téh. Tua kampung nepika olohok. Awas siah! Diontrog ka imahna. Moal kétang, rék dituturkeun. Embung bari leumpang mah. Hayang diakod. Embung ku lalakina, panas. Ku awéwéna wé, hipu. Beurateun pan ngakod uing. Ngajoprak tah! Puas! Moal balik saméméh disuguhan bubuy sampeu.