Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Swasmbada Pangan

Kénging Yadi Fathur
Dipidangkeun dina lapak 07 Januari 2015 20:21:42

Manuk euntreup . Kecok-kecok ngahakan hileud. Dauna héjo paréna beuneur. Mangkin jangkung mangkin tungkul. Mangkin luhung. Ciri mahluk ngisi tur ngarti.

Reup manuk euntreup. Kecok macokan paré nu keur sedeng asak. Kecrot modol, taina ngahiji jeung tai munding nalika singkal garu. Dihakan ku mangrébu biota. Taneuh mankin subur.

Anjong manusa. Manuk tinggeleber. Dibalédogan. Digonjrang-gonjréng. Diintimidasi bebegig. Dibedil mimis. Paéh.
Paré diarit. Diringkid. Sawah digaley talektor. Belut ditincak. Cacing diguley. Ngocéak. Mesin ngagerung handaruan. Oli campur solar ngalayah dina kotakan. Manuk pating geleber. Munding ngalimba dipajagalan.

“Swasembada pangan”, ceuk nu disapari daria naker.
Paré disemprot insektisida, pestisida, jeung sajabana. Mangrebu biota paraéh. Dicekok rupa-rupa racun katut résidu kimia. Jadi tangkal. Jadi daun. Jadi buah, dihakan manusia.
“Modar siah”, seah mangrébu paré katebak angin.