Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Hutang Hatong

Kénging Neni Yuhaenah
Dipidangkeun dina lapak 02 Januari 2015 13:08:57

“Ceu, tambihan deui wé lah sametan nu kamari téh. Jadi sakintaleun paré!” omongna bari gék, hareupeun. Asa ditongtak. Ngahuleng. Mikir. Dibéré kumaha, teu dibéré kumaha. Bararingung. Bisi enya gé kudu nulung ka nu butuh, nalang ka nu susah, ari hayoh waé nginjeum bari tara mayar, haté teu méréan. Mun nginjeum keur gemuk, mayarna téh cukup ku nyebutkeun, hasilna gé teu kabagéan. Mun nginjeum pibiniheun, nyebutna, paréna gé teu kaala, ku hama. Mun nginjeum duit, mayarna cukup ku nginjeum deui. Hutang ka tukang-tukang jiga nu geus lunas, dipopohokeun.
“Hampura, Nyai! Lain teu hayang nulungan. Pan budak duanana keur meujeuhna biayaaneun. Usaha gé keur tiiseun ayeuna mah.”
“Paré wé atuh sakarung. Abdi teu gaduh pisan béas, mangkaning nu macul suguhaneun.” Omongna, ngarérét kana paré. Kabeneran ngajagrag, hélereun.
Teu ditémbalan. Diantep. Teu daék ingkah. Tambah hareneg.
“Ceuceu mah kajeun kénéh méré béasna wé!” Manéhna seuri, tuluy ngaléos.