Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dongéng Kukupu

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 24 Désémber 2014 22:37:04

Aya dua hileud dina daun jeruk. Ti leuleutik reureujeungan. Duanana boga angen-angen, hiji mangsa bakal leuwih laluasa: ulin di taman, babarengan nyeuseup kembang, ber hiber paduduaan. Basa cunduk waktuna paturay, tuluy papada kayid. "Akang dina daun nu ieu, salira dina daun nu éta. Mun geus robah wujud, urang silih dagoan lebah angkes nu itu!" cék nu hiji, méméh ngajugjug tempat nyacaka.

Nu pangheulana bijil téh kukupu jalu, ngeleper néangan cai, ngeunteung. Lucu, cék pikirna. Teup kana angkes nu méh jadi pentil. "Enggal atuh," manéhna nelek-nelek cacaka nu ngeluk lebah tungtungna. Ngaréngkol teu walakaya. Ganti poé taya robahna. Hujan ngaruy. Alam alum. Éta cacaka ngagawing kawas rék murag, eusina duka ka mana.

"Jadi éta kukupu jalu téh, ngantosan nepi ka paéhna? Deudeuh teuing..." sorana halimpu kénéh dina télépon. Jajantung mingkin ratug. "Kasatiaan teu ngijir kana wanci," pok téh. Manéhna jempé sakedapan. "Kantenan. Mung hanjakal, abdi mah sanés hileud bikang. Wilujeng wengi."