Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Bade Hideng Nyalira

Kénging Neni Yuhaenah
Dipidangkeun dina lapak 20 Désémber 2014 07:21:44

Waktos Mamah nyetél VCD, Néng nyaketan. Golédag kana lahunanana. Rémana nu haneut ngusapan mastaka. Tingtrim. Soca hideng ningali layar.
Budak alit nu begang, hideung, teu diacuk, cinutrung payuneun nu lalar-liwat. Pluk, aya nu miceun sésa emameun. Sakolépat, dipulung. Ditiupan, dibersihan. Dibungkus ku kertas nu sami kotor. Berebet. Rusuh. Lebet ka saung butut. Bungkusan dibuka, dibagi dua. Song ka budak alit pisan. Diaremam. Cacamuilan. Arimut, padahal emameunana gé ngan sakedik pisan. Saterasna, aya deui gambar budak alit nu nutur-nutur bujur sapi. Pakupis, nyingkahan buntut sapi nu dikupat-kapit. Néng nyeuleukeuteuk, kagugu. Teu lami, aya cai nu kaluar tina bujur sapi. Mancer. Budak alit calangap, di tandéan ku bahamna. Nu kawitna lucu, janten karunya, teras murel. Hoyong nangis. Nginghak. Mamah nyusut nu ngalémbéréh haneut dina damis Néng. Teu karaos, Mamah digabrug, tipepereket. Neraskeun nangis dina akeupanana.
“Hapunten, Néng! Engké mah pami emam sareng eueut moal kedah dipiwarang deui. Badé hideng nyalira!”