Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

S O N O

Kénging Yuyun Yulistiani
Dipidangkeun dina lapak 18 Désémber 2014 20:01:28

Nengah peuting, hujan ngaririncik. Cungungung anjing, ditéma séorna angin nebak dapuran awi pipireun imah, rerekétan. Alam cakueum, diruruban pareumna listrik, peteng. Di kamer, lilin nu tinggal sapotong, kakalicesan, ngoyag-ngoyag kalangkang.

Si Sujang, disusuan téh lain répéh, kalah beuki ngadengér, matak hariwang nu ngemitan. Komo mun ku kuring diusapan, kocéakna narikan. Arman ngabetem, neuteup orok nu ngéar dina lahunanana. Hayang teuing nyusut nu renung na alum pameunteuna.

Ema, kéképrét ka saban jujuruan, socana carindul. Abah, rarayna ngemu kabingung, siga aya nu didagoan.

"Yap, Ki...!" Abah ngabagéakeun nu datang. Ki Jumad, kokolot lembur. Terus arasup ka kamer.
"Sing tingtrim, Nyai. Budak mah aya nu ngurus ieuh. Nyingkah! Tong dilongokan waé! Geus lain-lainna deui." Ki Jumad nyarita bari nyeprétkeun nyéré kawung. Nenggel pisan kana mamaras. Panas karasana. Ngarérab, ngagerihan. Teu kuat. Geuwat ngejat. Ngabelesat, nobros para bolongor. Haroshos nepikeun kasono, "Si Sujang butuheun ciindung...!" Ditungtungan cikikik peurih.