Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Si Kabayan Gélo

Kénging Rinto Variasirias
Dipidangkeun dina lapak 15 Désémber 2014 22:43:10

Guyur salelembur. Pajar si Kabayan jadi gélo! Pagawéanana leuleumpangan mapay-mapay jalan, bari jeung sura-seuri sorangan. Tapi éta beja teu lila. Sabab urang lembur manggih béja anyar. Si Kabayan ngadadak beunghar!
Hiji waktu mah, urang lembur ngadatangan imah si Kabayan. Nanyakeun. Naon pangna bisa kitu? Basa kadatangan tatanggana. Si Kabayan kasampak keur ngabaheuhay. Tumpang kaki. “Hayang beunghar mah gampang… Asal daék jadi nu gélo!” Si Kabayan ngarandeg. Nyelang ngenyot udud. Nu ngadéngékeun jarempling panasaran.“Tah uing gé kitu! Basa uing keur leuleumpangan. Hareupeun uing ujug-ujug aya aki-aki cetuk huis. Maké jubah bodas. Nyekelan iteuk. Éta aki-aki méré nomer ka uing. Nya ku uing dipasangan… Meunang!!! Tah kitu dongéngna mah”. Si Kabayan mungkas caritaana.
Kacaritakeun isukna. Urang lembur ngadadak ting alabring aleut-aleutan. Leuleumpangan mapay-mapay jalan bari saleuseurian.
Diantara nu ngalabring aya aki-aki cetuk huis. Maké jubah bodas, bari mawa iteuk. Milu ngabring bari sarua. Seuseurian sorangan.