Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Asih Sajati

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 13 Désémber 2014 22:33:07

"Jungjunan, asih urang moal luntur dugi ka tutup umur. Eulis." Éta tulisan téh mani asa keur diri sorangan. Balik ti warung Ceu Emur, tas meuli obat nyamuk, dipulangan duit sarébu. Bréh aya tulisan kawas kitu. Bari leumpang ditelek-telek. Sidik tulisan awéwé, rapih, jeung nepi ka ayeuna can kacaturkeun aya lalaki ngaranna Eulis.

Reungit napuk, obat nyamuk diculkeun, kalah ka hayoh nyipta-nyipta beungeut Eulis. Diilikan deui aksarana, asa kacipta tangtunganana. Sapeupeuting ngagulang-gapér duit sarébu. Maké kaimpikeun sagala.

Saminggu kabungbulengan. Unggal ngarénghap ngaranna ngolébat dina ingetan. Lahlahan mapaykeun ka Ceu Emur, ti mana asalna éta duit. Ukur dijawab ku kerung. Tuluy tatanya deui ka sakur jalma nu sok balanja ka éta warung. Lebeng. Antukna mah ngalanglayung ku asih nu teu kaciri.

Hiji poé, gutrut nulis dina duit dua rébu: "Eulis, Akang gé teu weléh nganti. Omad." Buru-buru dibalanjakeun. Ti harita, méh unggal isuk ngajentul hareupeun warung, ngadagoan susuganan ngurunyung jawabanana.