Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Goréng Sangu

Kénging Yuyun Yulistiani
Dipidangkeun dina lapak 11 Désémber 2014 17:55:01

Sabot diacuk seragam, selengseng kaambung seungit goréng sangu. Rurusuhan dikurudung, tos teu kiat hoyong sasarap. Goréng sangu damelan Mamah raos kacida. Matak sumanget diajar. Padahal bungbuna mung ukur bawang beureum sareng uyah.

Uih sakola ogé sami, goréng sangu damelan Mamah tos sayagi. Gegentos tadi, teu jajan di sakola, margi tara dibekelan artos. Sontenna uih ngaos kitu deui, goréng sangu damelan Mamah ngajagrag, dihias bonténg kénging ngeureutan, kanggo abdi sareng Dédé.

Ayeuna mah tos biasa, tos terang waleranana. Kapungkur mah muhun, sok ngambek ka Mamah. Bonganna, ti kawit Bapa ngantunkeun, Mamah sering pisan ngadamel goréng sangu. Sanés kanggo sasarap waé. Bosen. Sakali-kali mah atuh ngagoréng naget, sosis atanapi mésér saté sareng ciken wé di Parapatan. Saur Mamah téh, "Alhamdulillah, urang mah kedah sukuran, mendak kénéh sangu unggal dinten, sanaos langki gaduh réncangna. Batur mah aya nu teu gaduheun sangu-sangu acan. Tibatan dipuruluk uyah wungkul, raos digoréngkeun."