Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Si Ronghok

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 06 Désémber 2014 21:27:56

"Geus ronghok deui waé," ngagerendeng sorangan sajeroning ngulaskeun lipstik. Leungeun kénca nyuaykeun kénéh hordéng, panon nempo ka luar. Leuwih ragem ti kamari, mun dibilang aya welasna, sawaréh naék kana pager beusi. Tuh, Mang Érté gé pipilueun ayeuna mah.

Ngadadak mentegeg. Lila-lila mah pusing ku polah tatangga. Unggal tas mandi, kudu wé aya nu lenga-lengo, rajeg di luar kawas nénjo imah nu kahuruan. Teu kaharti deuih, ti mana maranéhna nyaho kana jadwal mandi. Di imah taya sasaha, pakarangan dipager, gerbangna digembok. Kungsi ngahaja mandi jam dua janari, tuluy noong deui tina kaca. Enya wé, geus ngabaris bari marawa sénter. Lalaki wungkul. Nyobaan dua poé teu mandi, enya wé, teu katémbong aya nu ngaringkang.

Ieu kajadian téh geus aya bulanna, nyambung jeung kajadian méméhna. Teu wani nanya atawa balaka ka sasaha gé. Éra. Ukur jadi kahémeng sasoranganeun. Tapi lila-lila mah kapanggih alesanana, sabada maca hiji carita pondok nu dijudulan "Si Ronghok".