Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Elmu Tutungkusan

Kénging Rinto Variasirias
Dipidangkeun dina lapak 26 Novémber 2014 14:07:12

Ma Ukanah hirup nyorangan. Budakna ngan hiji-hijina. Nyi Encah. Ngumbara kanu jauh. Ma Ukanah teu boga nanaon. Ukur boga sééng panyanguan. Hiji mangsa Encah balik ka lembur .
“ Duka kunaon abdi téh hoyong uih waé ma?”.
“Apan ku ema ti dieu digero. Ngarah Encah balik!”
“Digero kumaha ma?” Encah panasaran.
“Digero kana itu!” Ceuk ma Ukanah, bari nunjuk kana sééng hideung.
“ Jaga mah bakal aya parabot anu bisa dipaké ngobrol ti kajauhan, geura nyi” Ceuk ma Ukanah deui.
Taun ganti taun. Zaman geus sagala robah. Ma Ukanah geus euweuh dikieuna. Encah hirup nyorangan. kaparengkeun boga anak ngan hiji. Nyi Lilis. Ngumbara kanu jauh. Hiji mangsa Lilis balik ka lembur.
“Duka kunaon abdi téh hoyong uih waé ma?”
“Apan ku ema ti dieu digero. Ngarah lilis balik!”
“Digero kumaha ma?” Lilis panasaran.
“Digero kana itu!” Ceuk ma Encah, bari nunjuk kana magic com.