Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Ngangon Wanci Sareureuh Budak

Kénging Maman Damiri
Dipidangkeun dina lapak 24 Novémber 2014 09:21:23

Wanci sareureuh budak Jang Watma anjog ka sisi tegal pangangonan. gék diuk dina batu lémpar. Bulan ukur némbongan tina sela-sela poékna langit. Késang badag ngagarajag. Lain pédah hareudang. Urut sakalumpat-lampét diudag-udag pasukan Nipong. Alatan manéhna jeung sababaraha baturna nolak dijadikeun Romusa. Remeng-remeng ti tengah tegal aya aki-aki maké papakéan sing sarwa hideung. Leungeun kéncana ngajingjing lantéra kaleng. Ari leungeun katuhuna nyekel regang awi. Teu ngengkékeun deui laju ku inyana ditalék. "Sampurasun,Aki..! Teu salah ieu téh. Piraku ngangon nepika wayah kieu?"..."Wéis na make salah sagala rupa. Naon heula atuh nu diangonna? Tuh deuleu handapeun rungkun keur darepa!" Jang Watma nyidik-nyidik ka lebah rungkun peuntaseun.tegalan. Teu katingali jirimna nu pasti. Ngan ukur katingali pating poncorongna cahya jiga lampu sorot. Mun teu kadéngé sora nu ngagaur mah meureun moal apal naon-naonna. "Euleuh geuning, ma, ma, maung...!", Jang Watma ngayekyek kasingsieunan. Geus kitu bru waé kapiuhan. Aki-aki ukur ngahéhéh. "Hag siah, naha maké kumawani ngalanto kadieu wayah kieu...", gerendengna.