Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dina Hiji Liliwatan

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 04 Novémber 2014 04:14:56

Méméh éta walungan ditapuk jempling, sok aya baé caritakeuneun. Nu tiluan sakapeung akey-akeyan nepi ka cacap peuting, ngadu titén ka unggal jalma nu ngaliwat tadi beurang. Cikiruh, kawas sasari, bisa ngécéskeun sakur réngkak nu katénjo ti handap. Ti mimiti eusi calana komprang, nepi ka ngalangkangna erok kayas. Cukang Awi ngahaminan, yén éta jalma-jalma geus kaukur sakumaha beuratna. Batu Namprak némpas ku dalil, saéstuna mahluk teu boga cedo téh nu ngalungkeun runtah kana awakna.

Tujuh taun gawéna patingharuleng. Ukur nyaksian kirinyuh méakkeun gawir, jujukutan ngalencar samemena, sarta papalidan élod nu tambah kandel. Taya nu ngaliwat, sapat picaritaeun. Antukna kabéh sapuk, rék saré babarengan sabot nganti poé pasti.

Nu tiluan geus tibra pisan, basa hiji poé aya mojang ngalanto ka dinya. Ngajanteng di tungtung cukang, ngantep citangis nu ngepris kana Cikiruh. Mun téa mah Batu Namprak pareng beunta, tangtu bakal ngagorowok: "Cukang Awi, geura ukur éta awak, asana beuratna leuwih ti misti!"