Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Isukan Kuring Digantung

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 02 Novémber 2014 23:14:45

Ku teu nyangka, dina panganggeusan baris tepung jeung tihang gantungan. Unggal aya nu rék digantung, biasana tatangga rabul nepungan. Atuh jadi nanggeuy gado, ngadadago. Sugan wé Ajengan Sukri ngirim du'a ahli sawarga. Atawa Haji Manap ngaronghéap, ngajak ijab kabul yén hutang dianggap lunas. Atawa kurunyung Nyi Enuy, nginghak bari wakca, ayeuna mah baris kersa dipigarwa. Atawa saha waé nu daék ceurik berjamaah. Tapi lebeng nepi ka subuh.

Isukna ngahuleng sorangan handapeun tihang gantungan, lebah tangkal kiara. Sepi pulisi towong logojo. Balaréa duka di mana. Ukur nginget-nginget, saha nu panungtung digantung, kumaha kajadianana. Suwung, anggur angin beuki ngagerung.

“Kuring nu panungtung, lima poé kalarung,” cék hiji sora ti luhur kiara. Bréh sirah ngulahék kana dahan. Tambang guwang-gawing. Wawuh kana sorana, kalinglap ku rupana. “Geus atuh, teu kudu aing-aingan. Bongan saha maké aral. Yap, urang ngahiji deui!” leungeunna kawas manjangan. Ruy-rey saawak-awak. Karék sidik ayeuna mah, éta téh geuning lain leungeun sasaha.

-------------
Catetan:
Judul ieu fikmin kénging nyutat tina karya Caraka: "Isukan Kuring Digantung". Diserat ngadadak dina acara Cula 3, da tadina mah rék dibaca ku Jang Érik, tapi dibéré tanjakan: macana kudu bari ngagantungkeun leungeun kénca kana palang tihang panggung, ari leungeun katuhu nyekelan naskah, suku teu meunang napak, kudu guwang-gawing. Taluk tah sigana, Jang Érik téh, lantaran kedul "pull up". Kungsi dicoba dina dahan hiji tangkal, samenit gé geus cangkeul mantén. Mun dipaksakeun aya bahan kawiwirangan, jalmana geus rubuh awahing cangkeul, ari fikmin can anggeus dibaca. Ku kituna, ieu fikmin "digantungkeun" di lapak baé.