Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dina Beungeut Cai

Kénging Nasrul Jatnika
Dipidangkeun dina lapak 26 Oktober 2014 09:07:44

Kahujanan. Sanggeus miang ti Dayeuh Kawali ka Curug Tujuh, kapaksa ngiuhan di saung panguseupan Aki Balangantrang. Si Aki teu nyampak. Kalacat arunggah. Saung nyanghareup Situ Panjalu. Meujeuhna katebak angin. Ngombak. Pagégéyé. Bari silicekel ramo. Anjeun nyarandé kana harigu kuring. Ngabudalkeun réwuan kecap. Gumalécok. Patémbalan jeung kecap-kecap nu nyampak jeroeun dada. Dipindingan teteb kawung jeung sora cihujan. Séahna nurutan ting sariak kulit nu paadek. Sabulu-bulu tingcarengkat, teuing ku tiris atawa ku seureud lambey ambucuy.

Dumadakan, anjeun nyurungkeun. Angger dibarengan imut leleb. Temahna, aya tepi ka ayeuna. Di sisi situ. Pamageuh tresna urang dikubur. Jadi tumbal karahayuan nagara. Anjeun kudu miang ka wétan. Nuturkeun pancén. Kuring, najan tamiang geus raropoh, angger jadi Aki Panyumpit. Nuturkeun tapak anjeun. Ngalelebah tresna duaan.

“Nta, kersa jadi bojo Akang?” Kekecapan ngangkleung dina beunget cai. Disoloyongkeun unggeuk. Hujan dumadakan eureun. Panonpoé némbongan. Beungeut cai tingborélak. Ngiceupan. Talagana, pindah dina soca anjeun.