Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Si Salim

Kénging Aminta Zein
Dipidangkeun dina lapak 19 Oktober 2014 10:20:17

Pesawat Hérkules geus ngapung ngawang-ngawang. Sakabéh siswa geus sarigep, parasut geus ngadaraplok dina tonggongna séwang-séwangan. Poe munggaran pisan siswa penerbangan prakték terjun payung. Kangaranan mimiti prakték, sakumaha biasa sok rada sebér, komo mun nempo ka handap. Teuing kumaha mimitina, si Salim bisa katarima di éta sakola. Budak borangan kacida, sakolana gé teu pinter-pinter teuing, malah leuweuh déngdék kana katagori belet. Disebut nyogok, da taya kaboga. “Daréngékeun ku sakabéh!” Ceuk instruktur, bari mencrongan siswana hiji-hiji. “Talingakeun parabot terjun sing tarapti! Pastikeun parasut masangna benar.” Kabéh ting korosak pepeta, bari haté angger tagiwur. “Pencét kenop nu belah kénca, mun maranéh rék mukakeun parasut!” Simpé. Cunduk kana waktuna barudak jungjleng. Tinggal si Salim. Mugen teu daék luncat. “Kalaka ngajedog, hayo luncat!” Instruktur rada ngagebés. “Punten, Ndan, mun tombol parasutna hésé dipencét, kudu kumaha abdi?” Ceuk Salim bari ngadégdég. “Mun kitu kajadianana, gancang balik deui kana pesawat.” “Oh saé atuh pami kitu mah.” Jleng.