Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Éta Fikmin

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 18 Oktober 2014 09:25:07

Éta fikmin téh, teu judul, teu rénjagan. Manéhna mah tara sagawayah ngajudulan, turta moal bijil rénjagan mun gigireun léptop taya cikopi pait ti warung Si Étéh. Ari ayeuna, Si Étéh teu eureun nginghak, salakina maot tilu poé katukang. Atuh boro-boro bisa nyieun cikopi, warungna gé tutup.

Supir treuk, salakina téh, purah narik keusik. Cék nu rahul maotna katulah ku bujur treuk. Tulisan "Tumaros ka Étéh, iraha janten..." teu diganti najan manéhna geus ngarangkep ka Si Étéh. Maotna gé apan di dinya pisan, keur nundutan lebah bémper, bak tukang ngageblag, tuluy kakubur 8,5 kubik keusik.

"Tangtu bisa, nyieun judul teu maké cikopi," manéhna gegerendengan. Huleng deui wéh. Satengah jam lebeng. Nepi ka tengah peuting ambleng. Tungtungna ukur ngagaroan sirah. Nyéh seuri sorangan nénjo sésa-sésa keusik murudul kana kibod. "Beunang siah, judul téh!" manéhna ngagorowok. Teu kebat, kagareuwahkeun ku nu muka panto kamar, dibarung goakna sora Si Étéh.