Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Émut Papagah

Kénging Andriekw
Dipidangkeun dina lapak 15 Oktober 2014 22:16:54

“Ningal raray mah sapertos nu capé pisan, mulih ti mana dunungan téh?” punggawa naros ka Panembahan Nitikancana. “Kuring balik ti dayeuh, geus nepikeun kaayaan wilayah urang nu loba kakurangan ka Kanjeng Dalem.” “Oh kitu” Punggawa ngawaler bari ngahuleng. Émutan ngalalana mapay carita meulah pangaweruh naratas paniatan. Ngolébat sasauran Senapati Arjapura dina gempungan tilu sasih kapengker, “Wadya balad sadaya, boh rahayat, punggawa oge rengrengan panembahan nu dipicinta ku kaula. Dina mangsa senang urang ngarasakeun saréréa kitu ogé dina waktuna susah tangtu silih tulungan. Teu kudu ngadeuheus ka Kanjeng Dalem bébéja sagala rupa, éta téh épés méér leutik burih. Anggursi urang babarengan mayunan tunggara pikeun nanjeurkeun sima jeung kabagjaan di Arjapura.”
Dua dinten ti harita, ngawitan cihujan lungsur di wewengkon Arjapura. Rahayat saruka bungah, singkil sangkan tatanén jadi mucekil. Mung Panembahan Nitikancana nu alum sanyaliraeun. Margi teu kenging angkat-angkatan ka mamana ku Senapati. Bilih ngaliarkeun taleus ateul, ngaganggu émutan ka Kanjeng Dalem. Cag.